Sådan är socialismen

Tyvärr inte helt oväntat har Arbetarpartiet (fd Rättvisepartiet socialisterna) överklagat detaljplanen för Entré Syd. Redan under debatten i fullmäktige hördes det att en överklagan var på gång. Tilläggas kan att Arbetarpartiet har ett mandat i kommunfullmäktige av 65. 1 av 65.

Intressant sätt att se på demokratin förresten. När man förlorar i demokratiska omröstningar, så går man till domstol för att försöka vinna den vägen istället. Nu blir det väl mest förhalningstaktik. Så används ju tyvärr överklagningsinstrumentet numera ganska ofta i ärenden som gäller vår kommun.

Denna gång alltså för att hindra IKEA från att etablera sig i Umeå. Allt för att sätta käppar i hjulet för IKEAs etablering i Umeå. Allt för att hindra nya jobb att växa fram i Umeå, och hindra nya privata företag att kunna etablera sig i vår region.

Sådan är socialismen.

Vi får hoppas att umeåborna ledsnar på detta oseriösa agerande och röstar bort dem helt från representation i fullmäktige i valet 2014.

1 kommentarer

  1. Hade de analyserat saken om vad som kunde vara rätt eller fel och sett det från mer än ett hål? Med vilka argument debatterar man mot dem som är emot etableringen i syd? Är det socialismens fel? Kanske äkta socialism kunde vara att det som var bra för många människor d.v.s. utilitarismen, att maximera nytta, vore det enda rätta. Blir då nyttan för de många i Umeå maximerad av att överklaga? Eller är det säkert och självklart att Ikea kommer att bli etablerad på en annan plats? Man kan säga NIMBY (Not In My Back Yard). Det skulle innebära att dem som överklagade inte var äkta socialister. Signaturen Villy Hansen, hårt arbetande idealist i Retorikfabriken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>