Operation vänstervridning i Umeå fortsätter

Sedan socialdemokraterna efter valet 2010 gick ihop med vänsterpartiet så har den praktiska – och ideologiska – politiken drivit skarpt åt vänster. Inget konstigt med det – en naturlig följd av att det är S och V som styr tillsammans denna mandatperiod.

Men många umeåbor hade nog trott att socialdemokraterna skulle stå mera förankrad i den politiska mittfåran än vad som är fallet. De mittenväljare som röstade på Lennart Holmlund (S) räknade nog inte med att de därmed indirekt röstade på en ren vänsterpolitik för de kommande fyra åren. Nu får de se resultatet.

Inom socialnämndens ansvarsområde märks detta kanske allra tydligast. En efter en så försvinner nu de privata aktörerna som tillhandahållit äldreomsorg åt våra äldre. Operation vänstervridning är i full gång. Oavsett om de har en bra vård, eller en mindre bra vård, så förlängs inte avtalen på det sätt som är möjligt utan avsikten är tydligen att återta all verksamhet i kommunal regi. På ideologiska grunder – inte av hänsyn till personalen eller de äldre.

Det är en tragisk utveckling. Igår beslutade en enig nämnd att inte förlänga avtalet med ett privat företag, då det konstaterats stora brister. Gott så. Men vad gör man sen? Alliansen föreslog att man därefter ska upphandla nya aktörer till driften. Men nejdå. S och V beslutar att det ska återtas i kommunal regi. Punkt.

Om en verksamhet inte håller måttet, ska åtgärder vidtas. och det måste gälla såväl kommunal som privat verksamhet.

Det som borde vara i fokus för Umeås politiker, när man beställer vård och omsorg, borde vara KVALITETEN. Inte om det är kommunal eller privat äldreomsorg.

Tyvärr delas inte den synen av de två styrande vänsterpartierna i Umeå.

3 kommentarer

  1. Han är ju höger så varför skulle han tycka att det var sämre?

    Näe den gode Ågren tycker det är illa att ett boende gått tillbaka i kommunens regi pga avtalet som företaget hade mot kommunen ej följdes. Även Socialstyrelsen har haft åsikter om hur man bedriver vården. Detta är vad Ågren tycker är illa, dvs att hans polare, företagarna, inte får behålla ett avtal där dom uppenbart inte gjort ett bra jobb. Man blir faktiskt mörkrädd.

  2. Till skillnad från en som vill sälja ut så mycket som möjligt. ”På ideologiska grunder – inte av hänsyn till personalen eller de äldre.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>