Begränsa villkorlig frigivning

En arbetsgrupp inom vårt parti håller på att titta över moderaternas politik beträffande bl.a. kriminalpolitiken. Ordförande i gruppen är justitieminister Beatrice Ask. Ett av förslagen som nu presenterats är att återfallsbrottslingar ska få sitta av hela sitt straff, istället för att som nu släppas fria efter två tredjedelar av tiden.

Ja, det var då på tiden. Det daltas för mycket med kriminella. Idag är det ju så att om man döms till fängelsestraff och inte begår nya brott på fängelset, så släpps man efter två tredjedelar av strafftiden. Men hela 70 procent av de som dömts till fängelse återfaller till brottslighet inom tre år efter att de släppts fria.Vi moderater vill skärpa straffen och en arbetsgrupp inom partiet föreslår nu att villkorlig frigivning, inte ska gälla om personer som tidigare begått ett brott som han eller hon dömts till fängelse för.

En liten del kriminella står för en väldigt stor del av brottsligheten och då är det ju verkligen inte rimligt att personen blir villkorligt frigiven flera gånger, när man fortsätter begå brott så fort man kommer utanför fängelsegrindarna.

Bort med villkorlig frigivning för dem som sedan tidigare har dömts till fängelse. Samhället har ett ansvar att se till skyddet för de laglydiga medborgarna. Det glöms tyvärr allt som oftast bort i debatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>