Skadegörelse

På kvällen innan julafton ringde VK och ville ha kommentarer kring den skadegörelse som tunneln vid Sara Lidman-konstverket hade råkat ut för. Nån hade klottrat på väggen…………..såklart.

Det är oerhört tråkgt. Dessförinnan hade någon varit och slagit sönder en del av konstverket också, vilket vi fick rapport om redan i fredagseftermiddag.

Det kommer kosta skattebetalarna mycket pengar att sanera väggar och laga efter skadegörelsen, inte bara i det här fallet utan generellt över hela staden. Umeå är hårt drabbat av klotter och annan skadegörelse, vilket vi diskuterade i fredags då vårt lokala brottsförebyggande råd hade möte. Tänk vad trevligt det hade varit om pengarna hade kunnat gå till något positivt och vettigt istället för att städa upp efter klottrare?

Jag ser att Lennart Holmlund (S) nu är beredd att kamaeraövervaka tunneln, och att han tydligen inte ser några andra alternativ än detta. Från moderaternas sida meddelade vi, i samband med debatten om Lidman-citatet, att vi var beredda att överväga kameraövervakning om det skulle komma skadegörelse i tunneln.(S styr ju i Umeå, så det är bara att de snarast lägger fram ett förslag om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>