Eva Andersson (S) tar inte sitt ansvar

De senaste månaderna har jag och moderaterna i Umeå – efter VK:s avslöjanden om situationen vid några äldreboenden – på olika sätt lyft situationen inom äldreomsorgen i olika forum: på kommunfullmäktige, bloggen, sociala medier och insändarsidorna. Vi har uppmärksamt lyssnat på synpunkter från både personal vid olika äldreboenden, och uppgifter från äldre och deras anhöriga.

Döm om min förvåning när nu Eva Andersson, S-ordförande i socialnämnden, i VK den 22/2 och även i Umeå tidning, går till angrepp på mig och menar att förslag som moderaterna och övriga Allianspartier fört fram om en trygghets- och kvalitetsinspektion är ”ett hån mot de anställda”.

Hån?

Vem är det egentligen som hånar personalen i Umeå? Vem är det som inte tror på deras uppgifter om arbetsmiljön vid äldreboendena? Vem är det som är politiskt ansvarig för att gamla dör ensamma vid våra äldreboenden? Vem är det som är politiskt ansvarig för att kommunens egen personal inte vågar anmäla missförhållanden av rädsla för överordnade? Vem är det som är politiskt ansvarig för en arbetsmiljö, där personalen gör sitt bästa men ändå inte hinner med?

Svar: Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Umeå.

Och VEM är ordförande i socialnämnden i Umeå?

Svar: Eva Andersson (S)

Så innan hon börjar komma med anklagelser om att andras politik är ett HÅN mot de anställda, kanske hon för någon enda liten sekund skulle skärskåda sin egen politik.

1 kommentarer

  1. På samma gång som du ställer dina frågor så visar du på varför vård inte skall vara privat.

    Vem är det som är ansvarig för att gamla dör ensamma vid våra äldreboenden? Den som är ansvarig tjänar pengar på det och straffas inte av rädda politiker.

    Vem är det som är ansvarig för att egen personal inte vågar anmäla missförhållanden av rädsla för överordnade? Någon som tjänar pengar och Borgarna har sett till att arbetskraften är livrädda att förlora jobbet då man kraftigt försämrat för dom som står utanför arbetsmarknaden.

    Vem är det som är ansvarig för en arbetsmiljö, där personalen gör sitt bästa men ändå inte hinner med? Någon som tjänar pengar på det men inte blir straffad av fega Borgerliga politiker.

    Visst det är knappast bra det du tar upp, Eva bör få sparken omedelbart och inte tillåtas få någon fallskärm. Men om detta vore Carema skulle inget hända. Synd att du är så blind att du inte ser detta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>