Skadegörelse

Foto: Kl. är 06.50 när jag kommer till stadshuset. Ser att nån roat sig med att klottra på stadshuset. Förbannat onödigt. Det kostar kommunen och skattebetalarna många miljoner varje år att sanera klotter. De pengarna kunde användas till betydligt bättre saker!

Nu när jag på morgonen kom cyklande till stadshuset såg jag att någon/några hade klottrat på stadshuset. Förbannat onödigt. Även i tunneln under Västra Esplanaden var det rejält nedklottrat.

Det kostar skattebetalarna mycket pengar att sanera väggar och laga efter klotter, glaskrossning och annat, inte bara i det här fallet utan generellt över hela staden. Umeå är hårt drabbat av klotter och annan skadegörelse, vilket vi diskuterade för inte så länge sedan i vårt lokala brottsförebyggande råd. Tänk vad trevligt det hade varit om pengarna hade kunnat gå till något positivt och vettigt istället för att städa upp efter klottrare?

Pengarna som används för att bekosta sanering hade kunnat användas till betydligt bättre saker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>