Tack för förtroendet!

Idag valdes jag av en enig nomineringsstämma till första namn på den moderata kommunvalsedeln i Umeå inför valet 2014. Nedanstående pressmeddelande gick ut tidigare idag.

PRESSMEDDELANDE 2013-09-21

Ågren etta på moderaternas valsedel i Umeå

Moderaterna i Umeå genomförde på lördagen sin nomineringsstämma och fastställde kommunvalsedeln inför valet 2014. Partiets nomineringsprocess har pågått sedan i maj, där föreningar och medlemmar har kunnat nominera kandidater till valsedeln.

Det var en enig nomineringskommitté som för två och en halv vecka sedan beslutade om ett förslag till valsedel. Nomineringsstämman med M-föreningarnas valda ombud följde på lördagen nomineringskommitténs förslag i alla delar och fastställde valsedeln i enighet. Stämman ägde rum på Umeå Folkets Hus i Petterson-Bergersalen.

41-årige kommunalrådet Anders Ågren toppar valsedeln. Valsedeln innehåller 51 namn och det är för andra valet i rad också en helt varvad lista med män/kvinnor.

Anders Ågren kommenterar:

- Jag är mycket stolt över att återigen få förtroendet att vara moderaternas toppkandidat. I förra valet gjorde vi moderater vårt bästa val i Umeå på 80 år, men 2014 ska vi höja oss ytterligare en nivå.

- Nya Moderaterna står redo att ta ansvar i Umeå. Vi står för tillväxt, full sysselsättning och ett hedrande av Umeandan. Förutsättningarna är goda för Alliansframgång i valet 2014. Vi har många duktiga kandidater i vårt lag, och många engagerade valarbetare. Vi kommer fortsätta med dörrknackningskampanjer och annan utåtriktad verksamhet ända fram till valdagen i september 2014.

Moderaterna har idag 13 mandat i kommunfullmäktige. De 15 första namnen på den i helgen fastställda valsedeln är följande:

 1. Anders Ågren
 2. Gunilla Berglund
 3. Elmer Eriksson
 4. Terese Andersson
 5. Stefan Nordström
 6. Natalja Kaganovitch
 7. Ulrik Berg
 8. Marianne Löfstedt
 9. Lennart Johansson
 10. Tina Lindsten
 11. Igor Jonsson
 12. Elin Jonsson
 13. Greger Knutsson
 14. Sofia Ekman
 15. Leif Lundgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>