Dags för ny strid?

De senaste åren har kommunens förhållande till länsstyrelsen blivit bättre. I alla fall om man jämför med hur det var för 6-8 år sedan. Vi har en bättre dialog än tidigare om åren och detta har jag skrivt om även tidigare på denna blogg. Men ni som har läst dagens VK har ju noterat att länsstyrelsen nu ska pröva en nyligen antagen detaljplan på Teg. Detaljplanen möjliggör två nya punkthus intill de fyra som redan finns på Korpralsvägen. Detaljplanen ska nu prövas utifrån frågeställningen om den är ”olämplig med häsnyn till människors hälsa och säkerhet.”?? Två punkthus bredvid fyra redan befintliga punkthus….

Och detta sker alltså samtidigt som vi har en skriande brist på bostäder i Umeå, vilket även länsstyrelsen är medveten om. Man upphör aldrig att förvånas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>