Mindre klasser i skolan

Jag noterar att Lennart Holmlund på sin blogg är stolt över socialdemokraternas budgetförslag på riksnivå, där man vill satsa pengar på att minska klasstorlekarna i grundskolan under kommande år.

Men varför har han och socialdemokraterna bekämpat samma förslag här hemma i Umeå??

Från Allianspartierna har vi under en lång rad av år föreslagit en prioritering av pengar så att vi skulle kunna uppnå färre elever i klasserna på grundskolan. Men detta har de styrande inom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet effektivt satt stopp för.

Tvärtom hävdade t.o.m. för- och grundskolenämndens ordförande Margareta Rönngren (S) i en debatt med mig i kommunfullmäktige för ca ett år sedan att hon inte var så säker på att det var en god idé med mindre klasser i skolan, och att det främst gynnade barn till höginkomsttagare (!).

Men jag antar efter dagens blogg från Holmlund att ni socialdemokrater nu erkänner att ni haft fel alla dessa år? När vi från Allianspartierna har hävdat fördelarna med mindre klasser i skolan i Umeå, så har vi haft rätt – och Socialdemokraterna har gjort fel som stoppat våra förslag. Det verkar nu även Holmlund ha insett….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>