Moderaterna sviker inte övriga Allianspartier

I förrgår bloggade Lennart Holmlund (S) om att ingen skulle sakna kristdemokraterna eller centern om de åkte ut riksdagen. Sedan fortsatte han i bloggen med att hoppas att Alliansen skulle rasa samman, för då skulle det öppnas möjligheter i Umeå att hitta en politisk överenskommelse för att ta ansvar och de närmaste åren fortsätta utveckla Umeå. En ganska öppen flirt högerut från Holmlund alltså. Idag var det också en insändarskribent i Folkbladet som föreslog att Umeå borde styras av Moderaterna och Socialdemokraterna tillsammans.

Eftersom det kommit liknade synpunkter till mig de senaste dagarna, så vill jag vara mycket tydlig. Vi moderater kommer att gå till val med våra vänner i övriga Allianspartier. Det är inte aktuellt med någon koalition mellan S och M. Sedan har vi från moderaternas sida inga problem med att göra breda överenskommelser över blockgränsen i viktiga frågor. Inte minst i tillväxt- och planeringsfrågor är det en styrka med bred politisk förankring. Det ger långsiktighet och stabilitet för olika aktörer.

För oss inom Nya Moderaterna i Umeå står tillväxt, full sysselsättning och fler bostäder i fokus. Detta kommer att prägla den politik vi går till val på om mindre än ett år. Vi kommer att eftersträva en pragmatisk politik, som hedrar den gamla Umeandan, genom att söka breda lösningar över blockgränserna. Men vi går till val och söker väljarnas förtroende för nästa mandatperiod tillsammans med övriga partier i Alliansen!

1 kommentarer

  1. Det är lite märkligt att Anders Ågren är så tvärsäker i denna fråga. I retoriken försöker ju moderatera vara så mycket socialdemokrater som möjligt, man kopierar i stort sett allt som socialdemokratin står för, åtminstone i teorin.
    Så det skulle ju vara upp till bevis om man skulle ha ett samarbete med S. Och då skulle man förstås få backa från sin skattesänkarlinje, mest kronor till de som tjänar bäst!
    Men jag förstår dig Anders, det är ju mycket roligare nu när ni får styra och ställa med de övriga småpartierna i Alliansen. Att samarbeta med ett större parti där man inte alltid har sista ordet är ju en annan sak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>