MP vänster om vänsterpartiet

Miljöpartiet är tydligen på väg att fullborda sin resa till vänster. Nu är de i Umeå mer Vänster än självaste Vänsterpartiet.

Vi har ju redan ca två kronor högre skatt än jämförbara kommuner. Och nu vill Miljöpartiet att umeåborna ska få ännu mindre pengar att röra sig med. Vid dagens sammanträde föreslog de en skattehöjning med 20 öre. Jag är glad att de inte fick stöd från något annat parti.

Och för varje år vi tar ut högre och högre skatt, så minskar vi människors frihet. Vi minskar deras möjlighet att själva avgöra vad de ska göra med sina pengar. Många lever på marginalen. Nya kläder till barnen, att unna sig en resa med familjen, en ny cykel – ja, det är sådant som umebor varje år tvingas göra avkall på varje år för att vi har en av landets högsta skattenivåer.

Från Allianspartierna avstod vi från förslag om skattesänkning, då vi inte såg möjlighet att finansiera det i dagsläget. Men den dag ekonomin ljusnar, så är vi beredd att ta upp diskussionen direkt. Men man blir bekymrad över att Miljöpartiet nu ligger vänster om vänsterpartiet i lokalpolitiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>