Inför valet

I dag ska jag bli intervjuad av TV4 om användandet av sociala medier, och detta kopplat till valrörelsen. Jag är som bekant en varm anhängare av sociala medier sedan ett antal år tillbaka, men man ska samtidigt komma ihåg att det bara är ett komplement till allt annat.

Det gäller att som parti och politiska företrädare finnas tillgängliga på en bred front. De traditionella valstugorna kommer säkert att finnas kvar, men från moderat sida så har vi redan under tidigare valrörelse förflyttat vårt fokus i kampanjandet till dörrknackning och att kampanja utanför köpcentrum och dylikt istället. Det gäller att vara där människor är, och det är ytterst sällan i själva valstugorna. På samma sätt är det med sociala medier. De flesta finns numera på facebook, och allt fler använder twitter och instagram. För mig är det då självklart att finnas även där. Men det är som sagt ett komplement. Det viktigaste kommer även fortsättningsvis vara att träffa människor öga mot öga, och kunna föra samtal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>