Fullmäktige idag

Idag har vi sammanträde med Umeå kommunfullmäktige. Vi inledde med en genomgång av fakta kring Kulturväven. Kring kostnader, kalkyler, och annat. Bra att fler får korrekt information.

Just nu pågår en interpellationsdebatt kring samma ärende. Från alla partier som står bakom projektet är man tydliga med att de extrakostnader för högre hyror som blir en konsekvens av Kulturväven, så skall kommunstyrelsen stå för detta. Vissa frågor kvarstår att lösa, och då gäller det förhållandet mellan kommunstyrelsen och kulturnämnden betr driften av vissa lokaler. Men detta var vi överens om på senaste ksau att inom den närmaste tiden lösa.

Resten av dagen skall behandla ny fördjupad översiktsplan för Universitetsstaden, moderaternas motion om försöksverksamhet med omsorgsledare inom äldreomsorgens verksamhetsområde m.m.

På återhörande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>