Positivt att företag vill investera i Umeå!

I gårdagens VK var det en artikel om Lerstenens kommande satsningar på bl.a. att bygga bostäder (Sandåkern, Tomtebo, Hedlunda) och kontor (Umestan). Tidigare har vi kunnat läsa om andra företag, däribland Balticgruppen, som satsar i Umeå. Vi ska vara mycket tacksamma att det finns människor och företag som vill satsa och investera i vår stad. Det leder till fler jobb, ökade skatteintäkter och bidrar till att göra Umeå till en bättre stad att leva och verka i.

Det finns de som klagar över att det byggs så mycket, och att det borde vara någon måtta med allt. Men hade de verkligen hellre sett att företagen investerade sina pengar i andra delar av landet?? Hade det varit bättre om jobben hade hamnat i södra Sverige istället? Talande i gårdagens artikel var också kommentaren från ägaren av bolaget Nickback AB, som samarbetar med Lerstenen: ”Vi utesluter inte att vi kommer att investera mer i Umeå. Så länge staden växer är det intressant.”

Exakt.

Umeå växer och det ska vi vara glada för. Tummen upp för Lerstenen, Balticgruppen och alla andra företag som satsar sina pengar i vår region. Det är viktigt att vi gemensamt på alla sätt fortsätter möjliggöra en tillväxt i Umeå. Ju fler som vill bidra till att Umeå växer, desto bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>