Farligt att tala klarspråk?

I ett internt medarbetarbrev beskriver ledningen för MAX hur man ser på företagets situation och framtidsutsikter. I avslutningen fanns tydligen följande meningar med: ”om oppositionen (S+V) vinner valet vill de höja både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga. Det vore en fullständig katastrof för oss och branschen och det kommer att få stora konsekvenser för vår tillväxt”.

Jaha.

En beskrivning av konsekvenserna om man – som socialdemokraterna och vänsterpartiet vill – gör det dyrare att anställa. Människor kommer att tappa sina jobb, inom olika branscher för övrigt, då S och V driver en politik som inte främjar tillväxt och arbetslinjen.

Men då bryter kalabaliken ut bland twittervänstern som går bärsärk och uppmanar till bojkott av företaget. Läser att även Lennart Holmlund (S)överväger en privat bojkott av MAX….. Jaja, det kan han ju roa sig med förstås.

Men varför får inte företagare berätta om konsekvenserna av S/V-politiken? Vi hör aldrig någon kritikerstorm när ledningen för t.ex.LO varenda vecka går ut och kritiserar Alliansregeringen. Vissa har yttrandefrihet, men andra inte?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>