Välfärd och arbete hänger ihop

I gårdagens VK fick jag följande replik publicerad. Lägger som vanligt in den på bloggen.

 

Välfärd och arbete hänger ihop!

Miljöpartisen Mats Höglund (VK 18/2) skriver på insändarsidan och angriper undertecknad, samt efterlyser bl.a. ett ifrågasättande av tillväxt och arbetslinjen. Han förespråkar införande av ”medborgarlön”, eller åtminstone arbetstidsförkortning. Men miljöpartiet har missat en viktig sak: arbete och välfärd hör ihop!

Det här flummet avslöjar bara att miljöpartiets politik är ett allvarligt hot mot svensk välfärd. Ingen ska tydligen längre behöva arbeta, utan alla ska ha rätt till en ”medborgarlön” oavsett om man arbetar eller ej. Vi vet ju förövrigt att även Vänsterpartiet, liksom socialdemokraterna i Umeå, förespråkar införande av 6-timmars arbetsdag. De vill alltså att svenskarna ska arbeta mindre.

Moderaterna står för arbetslinjen. Vi måste fokusera på att skapa förutsättningar för att fler jobb ska kunna växa fram, såväl nationellt som i Umeå. Fler jobb, märk väl. För mig och moderaterna är det viktigt att värna välfärden och trygga pensionerna. Detta kräver att fler arbetar. Detta kräver tillväxt, fler företag och även fler som jobbar inom den offentliga sektorn. Den demografiska utvecklingen tvingar fram att fler måste jobba för att Sverige ska kunna behålla dagens välfärd. Lösningen är inte att dela på de befintliga jobben.

Moderaterna och övriga allianspartier står för det ekonomiskt ansvarsfulla alternativet, som också är en garant för välfärden. Välfärd bygger på arbete.

 

Anders Ågren, kommunalråd (M), Umeå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>