Sjukfrånvaro och arbetsmiljö

Tidigare i veckan behandlade vi årsbokslutet för Umeå kommun år 2013 i kommunstyrelsens arbetsutskott, och en del i detta är också personalredovisningen. Umeå kommun fortsätter tyvärr att ha en hög sjukfrånvaro för sina anställda, och dessvärre ökade sjukfrånvaron för de kommunanställda i Umeå under 2013. Trots att mer pengar satsas i kommunens verksamheter, än andra jämförbara kommuner, så är resultatet sjukare personal.

Jag har tagit upp denna fråga flera år i rad nu.

Vår personal i de kommunala verksamheterna förtjänar en betydligt bättre arbetsmiljö! Sjukfrånvaron ökade från 5,8 procent (2012) till 6,0 procent (2013). Tidigare år har detta inneburit att vi har haft bland de högsta sjuktalen i landet om vi tittar på kommunerna som arbetsgivare. Allt detta tyder på en arbetsmiljö för många av våra anställda som inte är vad den borde vara. Här finns det mycket att göra inom Umeå kommun!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>