Språkförskolan

Igår sände P4 ett radioinslag om att Språkförskolan med sina lokaler Öst på stan, skulle sägas upp, och deras lokaler rivas utan att de skulle erbjudas någon ersättningslokal. Jag såg att frågan diskuterades ute på sociala medier, och jag var lite förvånad över budskapet. När vi hade uppe ärendet om kvarteret Mården och markanvisning i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott år 2011 så var beslutet att de förskolelokaler som finns i området, även Språkförskolans märk väl, skulle ersättas och inrymmas i projektet. Att Språkförskolan skulle vara kvar i området var ju självklart. Om det var dessutom alla partier överens.

Idag ser jag att kommunen kommit med nytt besked till Språkförskolan. På P4:s hemsida går att läsa:  ”Kommunen beklagar hur beslutet blivit kommunicerat med skolan och lovar nu att Språkförskolan inte ska bli uppsagda utan att en fullgod ersättningslokal finns, med ett lika centralt läge som nu.”

Mycket bra. Språkförskolan är en uppskattad aktör inom förskoleområdet, och det är viktigt att Umeå kommun har en professionell och korrekt information till externa aktörer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>