Vänster(s)vängen är bekräftad

Vi moderater vill skapa förutsättningarna för att fler jobb ska kunna växa fram. Fler jobb. I Umeå måste vi bli ännu bättre på att se och tillvarata allas förmåga. Bättre på att ge alla som vill och kan en chans att bidra. För oss handlar det om att ta ansvar för sammanhållningen och se till att alla behövs.

Nu börjar vi emellertid kunna se vad som väntar efter Lennart Holmlund på S-sidan. När han lämnar över till ”nya” krafter, så går partiet åt vänster. Först ville Socialdemokraterna i Umeå få (S) på riksnivå att driva frågan om 6-timmars arbetsdag, men de misslyckades. (på riksplanet fanns det i alla fall insikten att man måste försöka visa på visst ekonomiskt ansvarstagande). Nu vill (S) istället genomföra det inom Umeå kommun, om de vinner valet. Minskad arbetstid med bibehållen lön. Till att börja med som försök på x-antal arbetsplatser. Detta går de till val på.

Skiljelinjen inför valet mellan S och M blev plötsligt betydligt skarpare! Välfärd förutsätter att fler människor arbetar. Att fler jobb skapas! Men S i Umeå ställer sig på samma sida som V och MP. Tur att Nya Moderaterna värnar arbetslinjen!

Fokus måste vara att skapa förutsättningar för fler jobb att växa fram. Genom att fler människor arbetar och betalar skatt, kan vi satsa mer pengar på skola och äldreomsorg. Lösningen är inte att dela på befintliga jobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>