Dags förbereda nästa etapp i utbyggnaden av Umeå Airport

Igår deltog jag vid invigningen av den om- och utbyggda Umeå Airport. En större incheckningshall och mer än fördubblade ytor för ankomsthallen. Det var verkligen på tiden, och vårt beslut att vara med och medfinansiera utbyggnaden av flygplatsen låg helt rätt tid. Trängseln på flygplatsen har med åren blivit mer och mer påtaglig.  Efter ett beslut i fullmäktige så bidrog Umeå kommun genom medfinansiering till Swedavias utbyggnad av Umeå Airport.

Men detta är bara ett första steg i den utbyggnad som verkligen behövs. Nästa steg borde vara att fullfölja planerna på etapp 2, där tanken är att bygga på med ytterligare en våning på flygplatsbyggnaden, med gater och gångar ut till flygplanen, på samma sätt som på Arlanda och i Luleå.

Etapp 1 är avklarad. Låt oss gemensamt med Swedavia och andra intressenter påbörja arbetet med etapp 2.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>