Ute på företagsbesök

Igår var det en mycket intressant dag, då vi som sitter i  kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott var ute på företagbesök.

Vi började på Uminova Innovation, där vi fick information om verksamheten: presentation av Uminova Innovation, Umeå Biotech Incubator, Infotech Umeå och Biotech Umeå. Särskild information fick vi från två företag: Content Central och Brain Stimulation. Vi fortsatte sedan efter lunch med besök hos fastighetsbolaget Umehem, där vi också fick en rundvandring i ett av deras pågående byggprojekt. Bilden ovan är därifrån.

Det finns mycket att göra inom alla dessa områden. Här ligger också mycket av nyckeln för Umeås fortsatta tillväxt: att bidra till goda förutsättningar så att nya jobb kan växa fram. Inom en rad olika områden. Ju fler som arbetar och betalar skatt, desto mer pengar kan satsas på att utveckla kvaliteten inom sådant som skola och äldreomsorg. Allt hänger ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>