Fler jobb behövs – lösningen är inte att dela på jobben

I lördagens VK fick vi Alliansgruppledare följande insändare publicerad. Lägger som vanligt upp den på bloggen.

 

Arbete och välfärd hänger faktiskt ihop!

Sedan valet 2010 styr Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Umeå. Steg för steg har allianspartierna noterat– inte helt förvånande – hur detta har drivit Socialdemokraterna åt vänster i den praktiska politiken i kommunen. Vi ser nu vad som väntar när Lennart Holmlund (S) lämnar över till ”nya” krafter. Vänsterfalangen har tagit steget fullt ut. (S) i Umeå går nu till val i september 2014 på försök med införande av sex timmars arbetsdag med bibehållen lön inom Umeå kommun. Det är oansvarigt.

Alliansen står för arbetslinjen. Arbete och välfärd hänger ihop, om nu Socialdemokraterna i Umeå har glömt denna koppling. Allianspartierna vill skapa förutsättningar för att fler jobb ska kunna växa fram i Umeå. Fler jobb, märk väl. För oss i Alliansen är det viktigt att värna välfärden och trygga pensionerna. Detta kräver att fler arbetar. Detta kräver tillväxt, fler företag och även fler som jobbar inom den offentliga sektorn. Den demografiska utvecklingen tvingar fram att fler måste jobba längre för att Sverige ska kunna behålla dagens välfärd. Lösningen är verkligen inte att dela på de befintliga jobben.

Den nya Socialdemokratiska Umeålinjen hotar inte bara den gemensamma välfärden utan kommer också leda till en rejäl standardsänkning för löntagarna. Hur mycket ska alla löner sänkas med för att finansiera kalaset? 25%? Nej just ja, det var ju med bibehållen lön detta experiment skulle genomföras. Hur ska detta överhuvudtaget finansieras? Sänkta löner för resten av de kommunanställda?

Nu vet umeborna vad som gäller med Socialdemokraterna i Umeå inför valet 2014. Partiet struntar i ekonomin och ansvarstagandet – viktigare är tydligen att flirta med Vänsterpartiet och tävla om vem som kan lova mest, till ingen kostnad. Alliansen står för det ekonomiskt ansvarsfulla alternativet, som också är en garant för välfärden i Umeå.

Anders Ågren, kommunalråd (M)

Peder Westerberg, gruppledare (FP)

Mattias Larsson, gruppledare (C)

Veronica Kerr, gruppledare (KD)

1 kommentarer

 1. Hur står det till med läsförståelsen inom Alliansen ?
  Om man besvärar sig med att läsa igenom förslaget märker man att det berör ett fåtal människor som drabbats både av sjukdom och alliansens arbetslinje .

  Som du borde veta blir man inte friskare av att vara utan pengar .

  Därför har man nu tänkt prova 6-timmars under en bestämd period för att sedan utvärdera utfallet .( hett tips för er i regeringen)

  Det kan ju inte gå sämre än krogreformerna som kostat 17 miljarder utan
  att sänka ungdomsarbetslösheten ett dugg …..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>