Bekämpa brottsligheten!

Om du tycker det är viktigt med att bekämpa brott, så ska du rösta på oss moderater.

Nya Moderaterna har gjort historiska satsningar på Sveriges rättsväsende. Resurserna har ökat, poliserna har blivit fler och straffen har skärpts. Vår rekordsatsning ger resultat. Vi ser hur människors trygghet och förtroende för rättsväsendet ökar i de nationella trygghetsmätningarna. Samtidigt uppger färre människor att de har utsatts för brott.

Vi har också skärpt straffen för våldsbrott och mord. Livstids fängelse ska från och med 1 juli utgöra normalstraffet vid mord. Vi vill även att hela straffskalan används och att straffen skärps vad gäller narkotikabrott och för den som återfaller i brott.

Vi vill fortsätta föra en tydlig politik mot brottsligheten. Nu kan vi ställa betydligt större krav på effektivitet i polis och övrigt rättsväsende. Fokus måste ligga på kärnuppgifterna – att rycka ut när brott begås och utreda brott som anmälts. Vi vill fortsätta öka polisens tillgänglighet och närvaro. Med cirka 20 000 poliser, nära 2 500 fler än 2006, finns de förutsättningar som förut inte fanns. Fler poliser ska finnas på plats i brottsutsatta stadsdelar och fler brott ska utredas och klaras upp.

Vi har genomfört framgångsrika insatser mot den grova organiserade brottsligheten. Nu behöver polisen även förbättra sitt arbete mot de vanligaste brotten – såsom inbrottsstölder, bedrägerier och brott på internet.

Våra satsningar för fler i arbete och kunskap i skolan är centrala för att minska risken för ungdomsbrottslighet. När unga begår brott ska insatserna vara tidiga och tydliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>