Hur var det med socialismen och Marx?

Jag har i ett antal insändare och på bloggen uppmärksammat att den socialdemokratiske ”kommunalrådskandidaten” Hans Lindberg och hans nya S-lag i Umeå verkar vara på väg rejält åt vänster jämfört med hur det varit under den tid då Lennart Holmlund har styrt.

Intressant dock att Lindberg inte vill förklara eller ens kommentera varför de i Umeå går till val på paroller om demokratisk socialism och citat av Karl Marx. Tystnaden är talande. Det känns ju inte direkt så modernt och näringslivsbefrämjande……….

Om vi bläddrar i det nya handlingsprogrammet för Socialdemokraterna i Umeå som Hans Lindberg (S) refererar till som ett framåtsyftande rättesnöre så märks det nämligen att socialdemokraterna blir något annat med Hans Lindberg & Co. Paroller om ”demokratisk socialism” blandas med citat av Karl Marx. Det är som att vara tillbaka i sent 1960-tal. Motarbetande av valfrihet inom skola och omsorg, varvas med förslag på minskad arbetstid med bibehållen lön.

Så umeåborna får verkligen tänka sig för i valet den 14 september.

Nya Moderaterna är ett stabilt val, med fortsatt arbete för ett växande Umeå. Vi värnar tillsammans med övriga Allianspartier kvalitet i skola, sjukvård och omsorg – oavsett vilken huvudman som driver verksamheten. Och vi inser att tillväxt, fler jobb och fler arbetade timmar är grunden för att utveckla och säkra en bra förskola, skola och äldreomsorg.

Nya tider stundar i Umeåpolitiken. Umeåborna står inför ett mycket viktigt val den 14 september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>