Vansinne att stänga Bromma flygplats!!

Jaha, nu kom det vi upprepade gånger varnade för i valrörelsen. Socialdemokraterna har bestämt sig för att stänga Bromma flygplats till senast år 2022!!

Vilket vansinne! Det här kommer att drabba hela landet, som är beroende av flygförbindelser till Stockholm. Visst kommer även Stockholms att drabbas, men det största problemet är för oss runt om i landet som är beroende av just snabba och goda flygförbindelser. Och där tåget inte inom överskådlig tid kommer att kunna konkurrera med flygets fördelar.

Det här kommer att drabba jobben och tillväxten! För oss i Umeå kommer det också vara ett rejät bakslag: för jobben, för företagen och tillväxttakten.

Man upphör aldrig att förvånas dock. Att de tillväxtfientliga miljöpartisterna skulle få med socialdemokraterna i Stockholm på det här eländet. Men det klart – det är efter höstens val Sociademokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ som ingår i majoriteten och då kan det ju inte bli annat än rent tokigt.

Och det är vi runt om i landet som blir lidande. Arlanda har inte kapacitet att ta emot den trafik som idag går på Bromma, tvärtom finns det ju ett hot mot Arlanda att tvingas dra ned på kapaciteten redan från dagens nivåer. Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir maktskifte i Stockholm år 2018. Ett Alliansstyrt Stockholm skulle aldrig stänga Bromma!

Dagens besked är en kalldusch.

1 kommentarer

  1. Vilket ”vansinne”?

    Det tar 20 minuter med buss mellan Arlanda och Bromma och 20 minuter med tåg med Arlanda Express!

    Heatrow i London har dubbelt så mycket trafik än Arlanda. De har 2 banor och Arlanda 3 banor!
    Kapacitet finns på Arlanda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>