Årshögtiden vid Umeå universitet 2014

bild

Idag är det dags för Årshögtiden vid Umeå universitet 2014.

Det tillfälle då vi hyllar nyutnämnda hedersdoktorer och professorer, samt ett stort antal pristagare inom olika forskningsområden. Bilden ovan var från förra årets begivenhet, då rektor Lena Gustafsson och prorektor Anders Fällström höll tal vid ceremonin i Aula Nordica.

Vi påminns ständigt om betydelsen av Umeå universitet för såväl vår stad som vår region. Universitetets betydelse kan inte nog understrykas, och vi är vana att de får toppplaceringar i olika undersökningar. Förra året i International Student Barometer, som besvarades av internationella studenter vid 193 lärosäten runt om i världen. Umeå universitet rankades nr ett i Sverige, och nr 3 i Europa. Ett helt fantastiskt resultat. I kategorierna träningsmöjligheter och hjälpsamhet hos personal rankades Umeå universitet dessutom bäst i världen. Campusmiljön och internetuppkoppling fick näst bäst betyg i världen. Men det är en stenhård konkurrens. Nyligen kom en undersökning som inte visade lika positiva resultat. Så det är ett ständigt pågående arbete.

Umeå har alla anledning att göra tummen upp för Umeå universitet, dess ledning, forskare, lärare och studenter. Jag är också glad att vi har ett så pass nära samarbete mellan universitetet och kommunen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>