Skattehöjningarna leder till minskat antal arbetade timmar

Nya finansministern Magdalena Andersson (S) har den senaste veckan fått massiv kritik. Regeringens eget Finanspolitiska råd konstaterar att hon haft fel med påståendena om att det är ”tomt i ladorna”.

Men lite tragiskt är det när hon gång på gång svartmålar Sverige och den svenska ekonomin. Trots att vi klarat den ekonomiska krisen bäst i Europa, och övriga länder ser Sverige som ett föredöme, så fortsätter hennes försök att baktala den svenska ekonomin och förra regeringen.

En lång rad tunga remissinstanser riktar nu tuff kritik mot de föreslagna skattehöjningarna från (S). Bland kritikerna finns de stora facken och statliga myndigheter, som Ekonomistyrningsverket. Enligt ESV kommer de höjda skatterna ha en klart negativ jobbeffekt och ”minska både utbudet och efterfrågan av arbetskraft”.

Skattehöjningarna kommer leda till minskat antalet arbetade timmar. Tyvärr stämmer det mycket väl med socialdemokraternas politik. De värnar inte arbetslinjen, och bryr sig inte om att deras skattehöjningar kommer leda till färre nya jobb. Gammal ”hederlig” socialdemokratisk politik helt enkelt. Resultatet blir färre nya jobb. Tragiskt.

Och Magdalena Andersson svar på den massiva kritiken? Hon svarar att Finanspolitiska rådet har spelat ut sin roll.

Ridå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>