Spås bli landets hetaste handelskommun

I förra veckans nummer av tidningen Market, så spås Umeå att bli landets hetaste handelskommun år 2016. Detta pga det uppsving som etableringen av Ikea samt Ikano med dess tillkommande 85 butiker och restauranger medför. Ett rejält uppsving för sällanköpshandeln, med nya företag, nya jobb och ökade skatteintäkter som följd. Det är en utveckling som vi alla ska vara mycket nöjda över.

Det är viktigt att ständigt jobba med förbättringar för det befintliga näringslivet i en region, samtidigt som vi jobbar för att öka nyetableringar av företag. Tack vare Ikea och Ikano så kommer Umeås position som handelsstad att stärkas betydligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>