Valfullmäktige idag

Socialdemokraterna lovade allt åt alla innan valet, idag konstaterar Anders Ågren att den nya regeringen inte håller sina löften om mer pengar till kommuner och landsting.

Idag har vi mandatperiodens andra sammanträde med Umeå kommunfullmäktige, där vi bl.a. har utsett företrädare i kommunens styrelser och nämnder. Det hade spekulerats om valärendena skulle dra ut på tiden, ifall någon skulle få för sig att begära proportionella val. Men så blev det inte och valberedningens förslag gick igenom i snabb takt.

Det ska bli intressant att se hur den här mandatperioden utvecklar sig.

Vi har ju nyligen sett att S valde att inte slopa LOV inom hemtjänsten, vilket vi från Allianspartierna naturligtvis välkomnar då vi har kämpat för att försvara valfriheten för umeåborna. Likaså noterade jag i den debatt som pågår kring bl.a. sjukskrivningarna hur ett annat tonläge har smugit sig in hos S-företrädarna. Lindvall (S) medgav att man inte lyckats i arbetet med att minska sjukfrånvaron, och här hoppas jag att det finns en öppning beträffande intraprenader. Under S/V-styret så motarbetades skapandet av nya intraprenader, trots att de kunde uppvisa lägre sjukfrånvaro och bättre nöjdhet bland personalen.

Kanske finns det en öppning även här, nu när S har kapat banden till V?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>