Märkligt av V

De lokala vänsterpartisterna fortsätter att ondgöra sig över de valtekniska samarbeten som genomförts i Umeå efter valet. Tidigare i veckan fick vi höra detta från V i fullmäktige; idag kan vi läsa om det på insändarplats i tidningen. De är besvikna över att de inte fick bättre utdelning i de förhandlingar som förevarit mellan partierna i Umeå efter valet.

Men när de försöker få detta till att det skulle röra sig om en ”odemokratisk uppgörelse” så blir det inte bara fånigt, utan rent patetiskt. För fyra år sedan var vänsterpartiet i Umeå oerhört nöjda, när de själva ingick i valtekniskt samarbete med socialdemokraterna, samtidigt som Allianspartierna erhöll viceordförandeposterna. Då ställdes bl.a. Miljöpartiet helt utanför uppgörelsen. Spiric fick en nyinrättad kommunalrådspost, liksom ett antal andra poster till V-företrädare.(V) var överlyckliga.

Nu har – lite förenklat – miljöpartiet och vänsterpartiet bytt plats i det valtekniska samarbetet. Det är inte längre Vänsterpartiets företrädare som erhåller nya platser, utan Miljöpartiet. Detta samtidigt som Alliansen, i egenskap av största oppositionsblock, erhåller viceordförandeuppdragen. Då ändrar V helt uppfattning och anser att samma tillvägagångssätt är ”odemokratiskt”.

Jaja.

Surt, sa räven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>