Apropå debatten om gamla stadsbibliotekets lokaler

Har nyss skickat in denna enkla fråga som kommer att diskuteras på kommunfullmäktigesammanträdet måndag den 26 januari.

 

Enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S):

 Angående diskussionen om gamla stadsbibliotekets lokaler

Har via massmedia följt Vänsterpartiets något märkliga invändningar mot tankarna på att det eventuellt kan bli handel i delar av det gamla stadsbibliotekets lokaler. De hänvisar till en överenskommelse mellan S och V om att i de gamla lokalerna – bottenvåningen i biblioteket – skulle lokaliseras ”en offentlig, icke-kommersiell verksamhet”.

Men det stämmer ju inte med vad vi fattade beslut om i kommunfullmäktige. I beslutet i KF-protokollet står:  ”att kommunen säkerställer att en icke kommersiell mötesplats fortsatt finns och utvecklas vid Vasaplan”. Någon koppling till stadsbiblioteket fanns inte i fullmäktiges beslut.

För oss som var med i diskussionerna var det tydligt att denna kunde lokaliseras var som helst i anslutning till Vasaplan. Det kan, som exempelvis Hans Lindberg uttalar i en intervju, lika gärna vara i Folkets Hus. Men enligt tidningsuppgifter menar Vänsterpartiet att alla ledande politiker vet att det inte är så som protokollet säger. Jag delar verkligen inte den uppfattningen. Tvärtom.

 

Min enkla fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) är därför:

1. Visst gäller kommunfullmäktiges beslut? Och där finns ju ingen koppling till stadsbibliotekets gamla lokaler.

 

 

Umeå 2015-01-21

 

Anders Ågren, Kommunalråd (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>