Ca 1300 nya umeåbor under förra året!

Enligt preliminära befolkningssiffror som vi fått rapporterade så ökade Umeå kommun med nästan 1300 invånare under 2014. De officiella siffrorna presenteras den 19 februari. Vid årsskiftet uppgick således Umeås befolkning till ca 119 600 invånare. Vi närmar oss 120 000 invånare i rask takt.

Det är positiva siffror. Men vi får inte glömma bort bostadsbyggandet! Det har under en lång rad av år byggts alldeles för lite bostäder i vår kommun, och här krävs det ökat tempo. Likaså frågan om fler arbetstillfällen i vår kommun. Fler jobb och bostäder är A och O för en tillväxtregion!.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>