Det behöver byggas fler bostäder i Umeå

En av de hetaste lokala frågorna i valrörelsen förra året var bostadssituationen i Umeå. Vi har som bekant akut bostadsbrist!

I dagens VK kan vi läsa om att befolkningssiffrorna går åt rätt håll, men att befolkningsökningen samtidigt hämmas av för få bostäder. Vi moderater i Umeå gick till val på att fördubbla bostadsbyggandet från dagens ca 500 bostäder till åtminstone 1000 per år. Här måste de privata aktörerna och det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden hjälpas åt. Det var bara knappt ett år sedan S, V och MP röstade ned Alliansens motion i fullmäktige om att öka nyproduktionen av hyresrätter via AB Bostaden. Pinsamt att de låtsas vara vänner av hyresrätten när de stoppar ökat byggande av just hyresrätter. Även i detta fall är de rödgröna ett hot mot tillväxten i Umeå! I Umeå är det Alliansen som driver på när det gäller att bygga mer. Vi anser att det kommunala bostadsbolaget har en central roll att spela, när det gäller nyproduktion av hyresrätter. Vi vill successivt försälja 1/3 av fastighetsbeståndet för att möjliggöra ökad nyproduktion. Sävar, Holmsund/Obbola och Hörnefors ska också fortsätta växa och utvecklas. Umeås kommundelar erbjuder en attraktiv livsmiljö och utgör ett viktigt fortsatt område för ett växande Umeå. Målet med bostadsbyggandet är i dagsläget 600-800 lgh/år utifrån Bostadsstrategin. Men detta lyckas vi inte med i Umeå och det försämrar tillväxten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>