Bekämpa IS-terroristerna

De fasansfulla brott som terroristerna i IS gör sig skyldiga till i Syrien och Irak upprör en hel värld. Massmord, grymma avrättningar, man halshugger eller korsfäster människor, våldtäkter mot kvinner och barn och annat obeskrivligt. Bland dessa mördare slåss en rad personer med svenskt medborgarskap. Uppgifterna varierar något med enligt SÄPO är det mer än 100 personer, kanske upp till 300 personer från Sverige, som åkt ned för att delta i dessa terrorhandlingar.

Självklart måste Sverige agera hårt och tydligt mot dessa individer! Regeringen vill enligt justitieminister Morgan Johansson (S) göra det kriminellt att åka utomlands och strida för, och träna med terroristorganisationer. Så när man kommer tillbaka väntar en brottsutredning och fängelsestraff. Det är ett självklart, och mycket bra, besked! Folkpartiets Jan Björklund har i ett uttalande sagt att i de fall terroristerna är svenska medborgare ska de bestraffas med hårda fängelsestraff. Terroristerna riskerar ju dessutom att återvända till Sverige och begå terrorhandlingar här. Och har de inte svenskt medborgarskap ska de utvisas och inte tillåtas återvända. Även det ett mycket bra förslag.

Världen har alldeles för länge tittat åt annat håll, eller gjort alldeles för lite för att stoppa IS frammarsch. Denna monstruösa terrorgrupp måste bekämpas hårt på alla plan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>