Studiebesök med M-gruppen i Umeå

IMG_3711

Tidigare i veckan hade vi månadens träff med den moderata kommungruppen i Umeå. Även den här månaden kombinerade vi gruppmötet med ett studiebesök, denna gång ute på Dåva Kraftvärmeverk som drivs av Umeå Energi.

De två kraftvärmeverken på Dåvaområdet är hjärtat i Umeås fjärrvärmeförsörjning och Norrlands största kraftvärmeverk baserat på fasta bränslen. Här sker produktionen på ett sätt som är skonsamt för klimatet och som minimerar utsläppen genom mycket avancerade filtreringssystem. Dåva 1 invigdes 2000 och har avfall som främsta bränsle. Tio år senare byggdes Dåva 2 för att möta den ökade efterfrågan på fjärrvärme. Dåva 2 drivs till största delen av biobränsle och är den största miljöinvesteringen i Umeås historia.

Vi fick en mycket utförlig information, frågorna var många, och som krona på verket fick vi en intressant rundvandring!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>