45 miljoner kr till Umeå kommun. En positiv nyhet!

Jag har nåtts av ett efterlängtat besked. AFA-Försäkring betalar tillbaka medel till sina medlemmar (privata och offentliga arbetsgivare), liksom tidigare har skett år 2012 och 2013. Detta beroende på att medlemmarna betalt in för mycket kopplat till nivåerna på sjukskrivningstalen. Det gäller premier inbetalda för år 2004. Beslutet har fattas av styrelsen för AFA-Försäkring, där arbetsmarknadens parter ingår.

5 miljarder kr betalas tillbaka till arbetsgivare inom kommun- och landstingssektorn under 2015. 5 miljarder, varav 3,7 miljarder avser kommunerna och 1,4 miljard landstingen.

För Umeå kommun har de preliminära siffrorna pekat på att vi får tillbaka 45 miljoner kronor.

På samma sätt kommer alltså alla kommuner i Västerbotten, liksom vårt landsting, att få sina pengar någon gång under innevarande år. Vi hade ju som bekant hoppats att dessa pengar skulle ha betalats tillbaka redan under 2014, men bättre sent än aldrig

En god nyhet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>