Bra om Lindberg (S) svänger och tidigarelägger byggandet på Ön

I februari behandlade vi i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott den kommunala bostadsförsörjningsstrategin, närmare bestämt en uppdatering av utbyggnadsordningen. På det stora hela finns en bred samsyn om behovet av ökad nyproduktion av bostäder i Umeå.

I en specifik del var vi emellertid oeniga. Det gällde när vi skulle öppna upp för byggnationer i större skala på Ön.

Vi moderater, med stöd av folkpartiet, yrkade att byggnationerna på Ön skulle ta sikte på att komma igång tidigare. Detta var också något vi gick till val på – självklart aktualiserade vi därför den frågan. I den plan som majoriteten antog ligger nya bostäder på Ön – i någon större omfattning – först från perioden 2019-2022. M och FP ville tidigarelägga till perioden 2015-2018. Tyvärr blev vi nedröstade.

I dagens VK kan vi läsa att Hans Lindberg och socialdemokraterna nu säger säga vilja få fart på bostadsbyggandet. Ja, det var ju en välkommen insikt med tanke på hur låg takt nyproduktionen har varit! Ännu bättre att det styrande partiet nu vill öppna upp fler markområden för byggande. På en fråga av journalisten om det kan innebära att man börjar bygga på Ön, så säger Lindberg att Ön är ett sådant exempel på markområde som kan tidigareläggas.

Bra att den moderata linjen kan bli verklighet även i denna fråga i Umeå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>