Omvald som M-ordförande i Västerbotten

Pressmeddelande 150426

Ågren omvald som M-ordförande i Västerbotten

 

 

I helgen samlades de valda stämmoombuden för Moderaterna i Västerbotten till länsförbundsstämma på Scandic i Skellefteå. Umeås kommunalråd Anders Ågren fick förnyat förtroende som länsordförande.

Sedvanliga stämmoförhandlingar genomfördes, med behandling av motioner och propositioner. Stämman gästades av moderata riksdagsledamoten och talespersonen i skattefrågor, Niklas Wykman, (M), som talade på temat ”Fler jobb, högre tillväxt”.

En enig stämma valde Anders Ågren till länsförbundsordförande för tionde året i rad.

- Jag är mycket glad och djupt tacksam för förnyat förtroende! Politik är ett lagspel, och jag är stolt över att leda ett starkt lag som drar åt samma håll i Västerbotten, säger Ågren i en kommentar.

- Nu kavlar vi upp ärmarna och tar nya tag inför valet 2018. Vi tappade tyvärr ett av våra två riksdagsmandat i senaste valet, men gjorde samtidigt förhållandevis goda resultat i både landsting och ett flertal kommuner. Vi är taggade och ivriga att fortsätta kämpa för moderat politik och arbetslinje på alla nivåer.

- Det var särskilt kul vår stämma gick av stapeln i Skellefteå, där moderaterna lokalt under Andreas Löwenhööks engagerade ledning har förnyat partiet på ett genomgripande sätt. Det har också gett tydligt resultat och M i Skellefteå gick tvärtemot rikstrenden och ökade sitt väljarstöd.

 

Den nyvalda styrelsen i sin helhet:

 

Ordförande: Anders Ågren, Umeå

Förste vice ordf: Elisabeth Björnsdotter Rahm, Lycksele

Andre vice ordf: Edward Riedl, Umeå

 

Ledamöter:

Andreas Löwenhöök, Skellefteå

Kenneth Isaksson, Robertsfors

Agneta Nilsson, Vännäs

Nicklas Sandström, Umeå

Johan Söderberg, Skellefteå

Jeanette Knutstam, Vindeln

Elin Jonsson, MUF

 

Adjungerad

Gunilla Andersson, Skellefteå, Senioransvarig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>