Allvarligt??

I Umeå styr Socialdemokraterna i minoritet efter valet i september 2014.

En valteknisk uppgörelse gjordes beträffande uppdragsfördelningen i styrelser och nämnder, men den faktiska konsekvensen att V hamnade ute i kylan, medan MP bytte plats med V och på så vis fick tyngre uppdrag. Däremot var det en uppenbar skillnad jmf med föregående mandatperiod. Då styrde S och V tillsammans, medan det efter valet 2014 bara sas att S och MP skulle ha dialog inför budgetbeslut. Men något regelrätt samarbete eller gemensamt styre var det aldrig frågan om.

Det verkar de flesta ha fattat vid det här laget. Men jag blev onekligen lite småroad när vi i gårdagens VK kunde läsa referatet från socialdemokraternas budgetpresentation för 2016. (S) presenterade sin budget (kommer att kommentera det mer i sak nästa vecka då vi lägger vårt Alliansförslag) och vad detta innebar.

För ingen kan väl på allvar tro att S och MP styr tillsammans????

Även om man trott det tills nu, så borde väl det faktum att S och MP lägger olika budgetförslag var ett ÖVERTYDLIGT kvitto på att det inte finns något ”samregerande” i Umeå kommun mellan S och MP.

Trots det kan vi i VK läsa följande:

 

Det har aldrig funnits något samregerande mellan S och MP i Umeå efter valet 2014, och det är ju ytterst pinsamt om det finns de som fortfarande tror det…….

Och om man nu från VK på allvar verkligen hade trott att S och MP styr tillsammans så borde ju gårdagens nyhet ha varit: ”STYRET I UMEÅ MELLAN S OCH MP HAR SPRUCKIT”.

Men inte ens det fick vi läsa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>