En växande stad behöver såväl gatuunderhåll som renhållning

Vänsterpartiet i Umeå gör sitt bästa för att rasera staden. I deras budgetförslag vill de minska rejält på Tekniska nämndens budgetram. De verkar inte ha lärt sig något av tidigare års debatter kring minskar underhåll, borttagna papperskorgar, hundlatriner och allt vad det kan vara.

Alliansen har valt en annan och betydligt mer ansvarsfull linje med vårt budgetförslag. Vägnät och byggnader måste naturligtvis underhållas och vårdas. Allt krävs för att en växande kommun ska kunna fungera, oavsett vi talar om snöröjning eller renhållning. Likaså är det viktigt att inte spara in på sådant som det mest grundläggande i en kommun. Vi vill inte återuppleva den situation som var när förslag framfördes om att ta bort en stor del av kommunens papperskorgar m.m.

Alla ska också kunna gå hem om natten utan att behöva känna oro när de går på dåligt upplysta gång- och cykelvägar. En väl genomtänkt ljussättning utmed gång och cykelvägar är mycket viktigt. Alliansen tror att en ren och välstädad kommun ökar tryggheten. En ordentlig insats behövs även fortsättningsvis för renhållning och klottersanering.

Med Vänsterns politik kommer vi att få se förslumning av kommunens offentliga utrymmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>