Det är inget kommunalt ansvar att ordna boende åt s.k. EU-migranter

På förekommen anledning. Umeå kommun har INGET ansvar att ordna boende åt s.k. EU-migranter. Det är individens eget ansvar att ordna och finansiera boende under den korta tid man har rätt att befinna sig i landet. Efter tre månader har man inte längre rätt att visats i landet och ska då återvända till hemlandet. Illegala bosättningar skall motverkas och via Kronofogden avhysas. Kommunens ståndpunkt är solklar.

Jag är för närvarande i Österrike, men blev uppringd av SVT som verkar ha haft svårt att hitta någon i Umeå som kunde kommentera situationen. Men nu hoppas jag att budskapet blev tydligt.

2 kommentarer

  1. Jättebra! Heja Umeå, tillsynes den enda av Sveriges kommuner, som VÅGAR följa regelverk och lagar, ni borde lära resten av Sveriges kommuner detta. Att personer som Gini, som tillhör en förvinnande liten minoritet, som tur är, får hållas och styra kommuner och dess invånare med en vass och högljudd trut, som tyvärr är mums för de bedrägliga massmediernas rapportering. Det är så fel, vad de än tycker, är det de regelverk och lagar som finns, som ska styra. Ni är en prydnad för vårat land. Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>