S och M måste komma överens. Nu.

I fredags bloggade jag om flyktingkrisen och skrev att Socialdemokraterna och Moderaterna omgående borde göra upp om en realistisk flyktingpolitik. Just nu håller situationen på att urarta och detta får bara inte fortgå. Har fått många positiva reaktioner på mitt inlägg, och jag är glad att läsa dagens ledare i Expressen, som är inne på samma linje.

Ett utdrag:

”I en månads tid har regeringen förklarat att dagens nivå på runt 10 000 asylsökande i veckan är ohållbar och riskerar att leda till systemkollaps. Ändå händer nästan ingenting. Det är lika häpnadsväckande som oförsvarligt.

Stefan Löfven sätter Sveriges framtid på spel. Nu måste han fatta de avgörande besluten – att uppmana Miljöpartiet att lämna regeringen och sedan lägga om svensk migrationspolitik 180 grader tillsammans med Moderaterna.

Det finns ingen mer tid att spilla och det finns inga försiktiga kompromisslösningar som kan rädda Sverige ur dagens situation. Sveriges oansvariga politik har fört oss till en punkt där vi måste fatta smärtsamma beslut. Hela vår självbild måste omvärderas.”

 

Sammanfattar min egen uppfattning tämligen väl. S och M måste komma överens. Nu.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>