M får ökat förtroende i migrationspolitiken

Efter valförlusten 2014 var det på två områden där jag för egen del yttrade att vi måste ompröva och ändra inriktning. Det handlade dels om migrations- och integrationspolitiken, dels i frågan om hur tiggerifrågan och s.k. EU-migranter hanterades i Sverige. På punkt efter punkt har Moderaterna – så här lite mer än ett år senare - ändrat ställningstaganden, vilket jag välkomnar.

Det ger också resultat i ökat förtroende från väljarna.

Enligt en ny undersökning från Demoskop som presenterades igår, så har Moderaterna tydligt ökat sitt förtroende hos väljarna vad gäller migration och integration samt har ett stort övertag i jobb- och ekonomifrågorna. Flyktingkrisen är fortsatt en av Sveriges största utmaningar och situationen är ansträngd. Moderaterna föreslår därför kontinuerligt insatser som behövs för att läget ska bli mer hållbart vad gäller mottagande, bostäder och skola. Ett temporärt stopp i flyktingmottagandet behövs också, men tyvärr har vi ännu inte fått med oss Socialdemokraterna på detta.

Undersökningen från Demoskop visar att:

  • Moderaternas förtroende vad gäller migration och integration har ökat mest jämfört med alla andra partier sedan våren 2014.
  •  8 av 10 väljare uppfattar i dag att Moderaterna vill minska flyktingmottagandet. Det kan jämföras med att endast 2 av 10 uppfattade det på samma sätt i mars 2015.
  • Förtroende för vår partiledare Anna Kinberg Batra har ökat och är nu i nivå med statsminister Stefan Löfven.
  • Stort övertag för Moderaterna vad gäller förtroendet för att kunna ta ansvar för ekonomin och skapa förutsättningar för fler jobb, jämfört med Socialdemokraterna, vilket är en tydlig förändring sedan valet 2014.

Det går numera åt rätt håll för Moderaterna.

1 kommentarer

  1. Detta kunde man väl räkna ut långt tidigare. Svenska folket vill ha kraftigt minskad invandring men ni och de andra partierna har inte velat ta i frågan. Skönt att Moderaterna äntligen tagit tag i detta. Väljarna kommer nu komma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>