Umeå Idrottsgala 2016

Igår gick Umeå Idrottsgala av stapeln. Här är jag på bild med Roland Carlsson, näringslivschef, Umeå kommun. En mycket trevlig tillställning där vi hyllade våra framgångsrika idrottare i Umeå . Individuellt och lag.

När Borås Tidning under våren förre året genomförde en undersökning om vilken svensk kommun som hade flest framgångsrika damidrottslag så stod det klart att Umeå kommun är överlägsen etta. Bland våra framgångsrika klubbar på damsidan kan vi räkna Umeå IK i fotboll, IKSU och IBK Dalen i innebandy och Udominate i basket.

Vi har också politiskt över blockgränserna varit överens om vikten av att satsa på idrott. Det gör Umeå till en bättre plats att bo på. En annan viktig sak som förtjänar att nämnas är Idrottshögskolan vid Umeå universitet, som är landets bredaste. Idrottshögskolan har ca 800 idrottsstudenter och av dessa är ca 240 elitidrottare med individuellt elitidrottsavtal, som ger studenterna anpassad studiegång.

I stort som smått bidrar detta och mycket annat till att lyfta Umeå som idrottsstad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>