Uppvaktning av Holmlund i lördags

FullSizeRender

I lördags så hade jag och min fru förmånen att uppvakta Lennart Holmlund i samband med hans 70-års firande i hemmet. Det var ett trevligt besök och många skratt blev det.

Det är ju ingen hemlighet att jag och Holmlund har kommit bra överens under de år som vi båda har varit en del av kommunledningen, närmare 12 år för att vara exakt.  Det är viktigt att kunna skilja på sak och person inom politiken, och det tycker jag att vi har lyckats mycket bra med. Holmlund blev ju kommunalråd 1994 – och kommunstyrelsens ordförande år 1995. Umeå hade då ca 100.000 invånare. Idag ligger vi på ca 120.000 invånare. En fantastisk utveckling! Det har hänt mycket under dessa år. På senare år har vi vant oss vid att se byggkranar mer eller mindre överallt, och byggnader har skjutit i höjden där det förr blott fanns en låg bebyggelse. Men det var ingen självklarhet att det skulle bli på det sättet.Ett paradigmskifte har skett i Umeås stadsplanering under senare år, och jag är övertygad om att när historikerna en gång i framtiden tittar tillbaka på den här perioden i Umeås egen historia, så kommer man betrakta de senaste 10 åren som den tid då man tog de avgörande stegen till att bli en riktig STAD av det större formatet. En stad, både mentalt och stadsbildsmässigt. Och utan tvekan kommer också Holmlund som person att kopplas samman mycket med just den utvecklingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>