Goda nyheter från Finland!

Vi har under eftermiddagen nåtts av beskedet att Finlands regering har gett klartecken för projektet Midway Alignment, dvs arbetet med att säkerställa en ny modern färjelösning och transportförbindelse mellan Umeå och Vasa.

Oerhört glädjande besked, med tanke på att det har kommit olika signaler – ofta negativa –  in i det sista. Bra jobbat av våra vänner på den finska sidan.

Nu kan alltså projektansökan till EU skickas in.

Låt oss glädjas, och samtidigt börja jobba hårt för nästa etappmål. EU måste ju som bekant godkänna och prioritera vårt projekt i konkurrens med många andra projekt.

Låt oss även fortsätta att bearbeta den svenska regeringen. Den finländska staten är ju enligt tidningsuppgifterna beredd att medfinansiera 250 miljoner kronor. Den svenska staten har hittills inte gått med på att medfinansiera en enda krona. Som sagt. Mycket arbete återstår den kommande tiden.

Men idag ska vi vara glada!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>