Rapport på besök

Hade igår besök av Rapport på stadshuset. Det gör ett inslag om tiggeridebatten och de utsatta EU-medborgarna i Umeå. Samma debatt och problemställningar finns ju i de flesta större städerna i vårt land, men debatten i Umeå har ju hållit i sig och varit osedvanligt het. De intervjuar ett flertal personer, och jag fick redogöra för Moderaternas ställningstaganden: kommunen ska inte erbjuda eller finansiera boende, eller skolgång under den korta tid man har rätt att vara i landet. Däremot ska vi självklart erbjuda akut nödbistånd om så behövs, vilket ligger på socialtjänsten. Vi ska också motverka olagliga bosättningar. Att bosätta sig på annans mark utan tillstånd är ett brott. Då är det också självklart med avhysning.

Intervjun med mig tog ca 20 minuter, men inslaget som helhet ska bli tre minuter. Så vi får väl som om jag finns med i något klipp överhuvudtaget :) Preliminärt sänds det på söndag.

1 kommentarer

  1. Bra att M i Umeå står upp för detta. Vi måste vara tydliga med vad som gäller för EU medborgare. Om de inte kan försörja sig på ett jobb har de rätt att vara här 3 mån. Trist att deras barn blir en bricka i spelet om de får stanna. De har inte valt föräldrar som tigger och skulle behöva gå i skola i hemlandet. Sverige bidrar med EU pengar för att de ska gå att ordna. Vi har betalt för detta och ska inte behöva betala igen med ytterligare skatt för skolgång i Sverige.

    Med vänlig hälsning

    Henrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>