IKEA har äntligen öppnat i Umeå

Igår var det äntligen dags för IKEA att slå upp sina dörrar för besökarna. Jag deltog på invigningen och stämningen var onekligen på topp. Det här kommer att betyda mycket för handeln i Umeå, liksom besöksnäringen. Flera hundra nya arbetstillfällen, ökade skatteintäkter till det offentliga – ja, en riktigt betydelsefull satsning för Umeå! Det verkar ha dessutom blivit en bra start: ca 15 000 besökare den första dagen, och det var 5000 fler än företagets eget besöksmål för invigningsdagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>