Snacka om avsaknad av sunt förnuft

Avsaknad av verklighetsförankring verkar vara total i de moderata leden i Umeå. Läste häromdagen att ordförande i Lärarförbundet i Umeå, Anna Olskog, har kritiserat det moderata kommunalrådet Anders Ågrens agerande, då han anklagat personalen på Västangårds skola för att ha tvingat elever att klimatstrejka. De falska anklagelserna spreds sedan i såväl högerpopulistiska media som i den ryska regimtrogna propagandakanalen Russia Today, med följden att skolan blivit nedringd av folk som varit upprörda.

Att moderaterna sprider fake news är en sak. Det är i sig allvarligt. Att det dessutom leder till arbetsmiljöproblem för personal i kommunen gör problemet ännu större. Men att anklagelserna spridits av just den som i egenskap av kommunalråd har ställning som arbetsgivare för den personal som nu blivit utsatt, gör att man kan undra hur lämplig Anders Ågren är att inneha detta uppdrag. Särskilt då han och hans parti vägrar erkänna att de gjort något fel.

Det som är gjort kan inte göras ogjort. Men Skolinspektionen har tittat på ärendet och avfärdat anklagelserna. Det enda som går att göra i ett sånt här ärende är att erkänna att man gjort fel och be om ursäkt för det så att alla kan gå vidare. Är man inte kapabel att förstå detta, då får man skylla sig själv om man sedan får kritik av lärarnas fackliga organisation. Men denna kritik viftas bara bort.

Istället för att erkänna att man gjort fel och be om ursäkt, hävdar moderaternas politiska sekreterare Anton Bergström att Lärarförbundet intar en partipolitisk hållning när de säger ifrån (se kommentaren till facebookinlägget bifogat nedan). Skolinspektionen då? De har också tittat på ärendet och avfärdat moderaternas anklagelser. Är även Skolinspektionen partipolitiskt färgad då? Moderaternas inställning blir bara mer och mer löjlig. Det har gått från att vara småkomiskt till att bli pinsamt tragiskt!

… och moderaterna ska alltså vara ett parti med ambitioner att styra kommunen.

anton2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>