Stringtrosor på en väldigt liten kropp.

Jag läste för någon dag sedan ett inlägg av Hanna. Om hur ett av det första stegen en tog in i vuxenvälden var att köpa stringtrosor. Gärna på LINDEX, på rean, för ingen hade några pengar. Då var det pirrigt och nervöst och rätt så förbjudet.

Jag visste helt och hållet vad mamma skulle tycka. Mamma som försökte trycka på mig att läsa ”under det rosa täcket” när jag var tio och precis läst ut den första harry potter- boken. Som våldvägrat platåskor till mig och min syster: ”barn ska leka, inte vara sexobjekt” och med samma argument vägrat köpa magtröjor och plagg i nät till oss. Men. Jag och mina vänner hemma gick tillsammans och köpte oss var sitt par, mina nya vänner här uppe berättar exakt samma historia.

Men ja, mamma, jag köpte mig ett par stringisar. Och precis som Hanna skriver tvättade jag dom till en början i handfatet efter skolan och gömde dom längt bak, längst in i garderoben.

Nu sitter vi smarta, upplysta tjejer här och hatar samhället som ledde in oss på stringspåret. Vi som inte vågade säga till när någon tafsade och som inte hade argument när vi blev tystade av någon brölig dude i klassen där i typ mellanstadiet. Vi sitter här nu och är så himla smarta och bra och inser hur dumt allt var där på mellan- och högstadiet. Det är ju bra. Men vem säger till dagens tolvåriga brudar att string är skit och att grynet med sitt ”ta ingen skit”- ordspråk är den bästa ever?

En vän sa att vi måste låta alla göra sina misstag, att det är en del i uppväxten. Att både killar och tjejer kommer att komma ifrån det beteendet, bara vi låter de lära sig det själva. Jag håller inte med.

Jag vill föra en anti string- kamp. Vem är med mig?

5 kommentarer

    • En antistring- kamp skulle vara bra för att stärka framför allt unga tjejer (i det här fallet barn) att de inte behöver stringtrosor för att göra ett avstamp i samhället. Som det är nu söker tjejer omedvetet efter killars uppmärksamhet för att känna att de själva duger, för att killar har högre ställning i skolan och typ överallt. Killar i sin tur lär sig av samhället vad de bör uppskatta, i det här fallet string. Det blir lite en ond cirkel, skapad av alla tusen normer som finns. Och det tycker jag känns synd och dumt.

      • Bullshit.

        Du lever i tron om att det alltid är det kvinnliga könet som missgynnas i alla avseenden i samhället ifrån en tidig ålder. Det är inte alls fallet.

        Är det inte tjejer/kvinnor som alltid väljer och inte tvärtom? Tycker du verkligen att det är män som väljer och vrakar och det kvinnliga könet som gör allt för att imponera på det manliga? Kvinnors eviga fördel är alltid enbart att ni har lättare att ta på er offerrollen i alla avseenden och göra er ynkliga för att man ska tycka synd om er.

        Varje kvinna kan falskt sätta dit vilken man som helst för våldtäkt i en rättegång om hon bara ger ett trovärdigt intryck. Det finns statistik på hur många män som sitter felaktigt dömda för speciellt sexbrott i Sveriges fängelser. Detta inbegriper falska vittnesmål ifrån både kvinnor och barn.

        Ingen grupp är ett offer enbart p.g.a. sin ålder, etnicitet eller kön. Men kvinnor kommer alltid ta parti för andra kvinnor oavsett. Det gör inte män. Det finns lika många kvinnliga pedofiler som manliga i världen, det är bara ett större mörkertal.

        • Jag tar parti för GODA människor. Och tar alltid parti mot onda. Oavsett ålder, kön, etnicitet och allt sånt annat. Under min livstid så har jag aldrig sett en kvinna ta avstånd ifrån en annan kvinna. Har hon gjort den ondaste handling mot en god man så är detta bara ”ett steg framåt” istället, i ”feminismens” namn. Allt är bara ett kön, allt handlar bara om vad man har mellan benen.

          Jag har alltid haft stor respekt för kvinnor i hela mitt liv. Jag växte upp med min ensamstående mor och vet hur starka kvinnor kan vara. Varje kvinna har besvarat min godhet genom onda handlingar tillbaka, hån och medvetna kränkningar bara för sakens skull. Bara för maktens skull. Samma kvinnor har alltid sökt sig till onda och ofta kriminella män som aldrig hade kunnat behandla de sämre. Det går tillbaka ända till skoltiden. De värsta och elakaste killarna med allra sämst kvinnosyn, var de som just fick mest tjejer. De snälla blev hånade, kränkta, lurade, mobbade och skrattade åt. Just för att dessa var ”mesar”.

          Det är de GODA som missgynnas och blir illa behandlade. SÅ funkar det. Sen tycker jag att man kan söka sig till folk med samma moral. Så man vet att skit hör hemma med annan skit och tvärtom.

  1. Jag funderar på vad det är för fel på just stringtrosor.
    Det är väl lika fel att skylla på dem som att skylla på kort kjol och högklackat att tjejen blev våldtagen.
    Det är knappast ett klädesplagg det är fel på, det är synen på det hela.

    Jag använder själv string och tycker det är de skönaste trosorna jag hittat.
    Boxer går helt bort då dem är så osköna.
    Är jag då ett sexobjekt för att jag en 58-årig gubbe för att jag har stringtrosor, eller kalla det stringkallingar för det finns också sådana för män.
    Jag är knappast ett sexobjekt för den som ser mig i dessa trosor men dem är det skönaste underplagg jag haft.
    Tror nog att jag ser förjävlig ut i dem men sköna, helt klart.
    Sexobjekt, knappast om inte den som ser mig har något fel i skallen för det är det det handlar om.
    Det är den felaktiga kopplingen att ett visst klädesplagg skulle förknippas med något vissa personer finner felaktigt.
    Man har väl ändå till sist de kläder man trivs i.

    Det är fel att det finns dessa speciella kläder till småbarn, det håller jag med om.
    Barn är barn och ska ha sköna kläder men vill dem ha något klädesplagg ska den kunna få prova på att ha dem, inget en förälder ska tvinga till eller förbjuda. Det är den fas i deras utveckling att prova på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *